Een Midden-Oosters geïnspireerd gerechtje dat heel makkelijk te bereiden is en toch heel bijzonder is en je heel mooi kan presenteren op tafel. Serveer met een graansoort naar keuze of (zoete) aardappel en een frisse salade.
Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!
Ingrediënten (voor 1 bloemkool):
1 grote bloemkool
3 el extravierge olijfolie
2 tl gemalen komijn
1/2 tl gemalen gemberpoeder
1 tl zout
1/2 tl versgemalen zwarte peper
1/2 tl kurkumapoeder
1/4 tl kaneelpoeder
4 teentjes look, fijngehakt
Creamcheese:
1 tl gerookt zout (optioneel, maar geeft een lekkere extra toets)
zeste van 3/4 biocitroen
140 g vegan creamcheese natuur (ik gebruikte Soyanada)
Afwerking:
gedroogde rozenblaadjes (optioneel, enkel voor de prestentatie)
Bereiding (15 min. + 1 uur oventijd):
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de bloemkool en verwijder het onderste stukje van de steel en de buitenste blaadjes. Laat de rest van de blaadjes eraan, die zijn heel lekker! Leg de bloemkool in een ovenschoten bekleed met bakpapier.
Meng in een kommetje de olijfolie met alle kruiden en de fijngehakte look. Smeer de volledige bloemkool in met het mengsel.
Rooster de bloemkool ongeveer 1 uur op 180°C, tot de bovenkant bijna zwart is. Let op, de roostertijd verschilt van oven tot oven. Kijk af en toe naar de bloemkool.
Meng intussen de vegan creamcheese met het gerookt zout en de citroenzeste.
Als de bloemkool klaar is laat je hem 5 à 10 minuutjes afkoelen. Werk dan af met de creamcheese en rozenblaadjes (optioneel) en serveer meteen, want de creamcheese zal beginnen smelten.
Smakelijk!
Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.
Comments