After Eight, dat is dunne chocolade gevuld met muntsmaak. Ik vermoed dat ik die niet echt lekker zou vinden: de mentholsmaak (sorry vooroordelen…). Ik hou echt niet van een sterke (artificiële) muntsmaak in mijn eten (tandpasta much?). De combinatie van lekkere pure chocolade en verse muntblaadjes daarentegen, yummm! Voor dit recept gebruiken we dus geen sterk muntextract, maar enkel verse munt.
Voor een minder vette optie laat je de boterroom weg en voeg je iets meer suiker toe aan het cakebeslag (zie bij ingrediënten).
Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!
Ingrediënten (voor 5 à 6 stuks):
Droge ingrediënten:
150 g wit tarwebloem
30 g pure cacaopoeder
1 tl zout
60 g kristalsuiker (80 g indien je geen boterroom erbij maakt)
1 tl baking soda
1 tl bakpoeder
100 g pure chocolade chips (70% cacao)
Natte ingrediënten:
2 tl appelazijn
150 ml ongezoete plantaardige melk
50 ml zonnebloemolie (of andere neutrale! olie)
Munt-boterroom:
100 g vegan boter (ik gebruikte Alpro Bakken en Braden)
2 handen verse muntblaadjes
2 el vers citroensap
2 drupjes pandanextract (optioneel voor de groene kleur)
80 g poedersuiker
Hoe maken?
Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem 2 mengkommen. Meng in de ene alle droge ingrediënten en in de andere alle natte ingrediënten.
Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar. Stop zodra alles gemengd is. Te lang mengen kan ervoor zorgen dat de cake niet meer zal rijzen. Verdeel het deeg over 5 à 6 stevige muffinvormpjes en bak in de oven voor 30 minuten op 180°C.
Doe de boter en muntblaadjes samen in een lange maatbeker en mix met een staafmixer enkele minuten tot de boter zacht is en de muntblaadjes in stukjes gemengd zijn onder de boter.
Voeg het citroensap en pandanextract toe en klop met een elektrische klopper, voeg geleidelijk aan de poedersuiker toe en klopt tot je fluffy boterroom hebt. Doe in een spuitzak.
Laat de cakejes volledig afkoelen voordat je de boterroom erop spuit. Bewaar in de koelkast.
Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.
Comments