Deze pulled mushroom pita zet je in no time op tafel. De oesterzwammen krijgen een heerlijk hartige smaak door de marinade. Echt een toppertje!

Recept pulled mushroom
Ingrediënten (voor 4 pita's):
Voor de pulled mushroom:
750 g oesterzwam
45 g olijfolie
1 limoen (sap en zeste)
2 el shawarma hack specerijen van Mill & Mortar* (of gebruik ras-el-hanout)
1 tl cayenne
4 tenen knoflook
2 tl zout
Voor de curry-koolsalade: (credits voor deze naar mijn ex-collega Sarah die deze vaak maakte bij de lunchkes!)
2 el (vegan ongezoete) yoghurt
1/2 el (vegan) mayonaise
1,5 tl currypoeder (Colombo Curry van Mill & Mortar*)
snufje zout en zwarte peper
handvol rozijnen/gedroogde cranberries
150 g witte kool, fijngesneden
Andere:
4 (volkoren) pitabroodjes (mijn favoriet: die van Humm Deli en die van Crisp (Nina's Bakery)
granaatappelpitjes
1 sjalot
1 el ume su (optioneel)
dukkah (= Midden-Oosterse mix van specerijen/noten/pitten) (optioneel)
Bereiding (15 min. + 30 min. marineren)
Meng alle ingrediënten voor de marinade van de oesterzwammen goed door elkaar in een ruime kom. Trek de oesterzwammen uit elkaar in reepjes en meng ze goed door de marinade. Dek af en laat minstens 30 min. marineren. (laat je overnight marineren, zet ze dan afgedekt in de koelkast).
Meng in een kom voor de koolsla de yoghurt, mayonaise, het currypoeder, peper, zout en de rozijnen/cranberries. Laat even staan zodat de rozijnen kunnen zacht worden. Snij de kool fijn en voeg toe aan de dressing. Meng goed door elkaar.
Snij de sjalot in dunne reepjes en voeg 1 el ume su toe (indien je gebruikt). Laat 10 minuten trekken. Je kan dit ook weglaten of eventueel gepekelde/gekaramelliseerde ui gebruiken.
Verhit een beetje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde oesterzwammen toe en bak ze goudbruin en gaar.
Grill de pita's of warm ze op in de pan. Knip/snij hem open, verdeel er wat koolsla over, gevolgd door de pulled mushrooms, de ume su ui, granaatappelpitjes en eventueel wat dukkah.
Laat het smaken!
x
Lisa
*ik kreeg de Mill & Mortar specerijen van @smekkbe om hiermee recepten te ontwikkelen. Deze samenwerking is op mijn vraag, omdat ik fan ben. Met de code NOMEAT10 krijg je 10% korting op de hele webshop van Smekk. Yay!!!
Comments