top of page
Zoeken

Pistachekoekjes met rozenicing 🌹

Pistache en rozen, een heerlijke Perzische toets voor klassieke (zand)koekjes. Makkelijk recept en ook leuk om te maken met kindjes (denk ik toch, ik heb er zelf geen).


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!



Ingrediënten (voor ongeveer 26 koekjes):

  • 65 g plantaardige boter (ik gebruikte Alpro Bakken & Braden, #nonspon)

  • 20 g pistachepasta (te vinden in biowinkels)

  • 50 g kristalsuiker

  • snuifje zout

  • 150 g bloem

  • 1/2 tl vanillepoeder of -extract

  • 2 el ongezoete plantaardige melk

Voor de rozenicing:

  • 1 el citroensap

  • paar drupjes rozenwater

  • paar drupjes rode vruchten- of bessensap (optioneel, voor de mooie kleur)

  • optioneel als topping: gedroogde rozenblaadjes, gehakte pistachenootjes

Keukenmateriaal:

  • oven

  • staafmixer met klopper (kan eventueel ook handmatig met klopper)

  • deegroller (of fles)

Bereiding (+/- 25 min.):

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Neem een bakplaat uit de oven en bedek die met bakpapier.

  2. Doe de plantaardige boter in een grote mengkom, samen met de pistachepasta, suiker en zout. Mix met een klopper tot een romige consistentie.

  3. Voeg de bloem en vanille toe aan de mengkom en meng alles door elkaar. Voeg de plantaardige melk toe en kneed kort tot een deegbol. Bestuif een plat oppervlak lichtjes met wat bloem en rol het deeg dun uit met een deegroller (of fles) (zie foto onder). Steek er met een koekvormpje of glas ronde koekjes uit van ongeveer 5 cm diameter.

  4. Verdeel de koekjes over de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten op 180°C tot ze lichtgebruind zijn. De baktijd is afhankelijk van je oven, het kan zijn dat ze iets langer moeten bakken, zorg ervoor dat ze lichtgebruind zijn. Ze worden krokant tijdens het afkoelen. Laat de koekjes volledig afkoelen.

  5. Meng alle ingrediënten voor de icing in een kom goed door elkaar tot een stevige maar wel (traag) lopende pasta. Versier de koekjes met de icing en eventueel extra toppings. De icing wordt vrij snel droog op de afgekoelde koekjes.

Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.





Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page