Goudbruine muffins met framboos, witte chocolade en pistache: een van mijn favoriete smaakcombinaties. Deze zijn zo makkelijk om te maken, geen onbekende ingrediënten en als framboos op de muffin (😉) zijn ze relatief snel klaar.
Hoe maak je vegan muffins?
Ingrediënten:
250 g zelfrijzende bloem
1 el bakpoeder
1/2 tl zout
1 tl bakingsoda
30 g amandelmeel
80 g suiker
10 g vanillesuiker
150 g frambozen (diepvries)
75 g vegan witte chocolade (bv. Vego), grof gehakt
300 ml ongezoete vegan melk
1 el vegan boter, gesmolten
1 el citroensap
2 tl appel(cider)azijn
80 g neutrale olie
3 tl pistachepasta (of 3 el gehakte ongezouten pistachenootjes)
Variatietip: een andere lekkere combinatie is blauwe bes en pure chocolade (in plaats van framboos en witte chocolade).
Bereiding (voor 15 muffins):
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel daarover de muffinvormpjes (ik gebruik dubbele vormpjes: 2 in elkaar, voor extra stevigheid).
Meng in een grote mengkom de bloem, het bakpoeder, het zout, de bakingsoda, het amandelmeel, de suiker en de vanillesuiker.
Meng de frambozen en witte chocolade erdoor.
Maak de 'botermelk' ik een maatbeker: meng de melk met de gesmolten boter, het citroensap en de appel(cider)azijn. Voeg daarna de olie toe.
Voeg de botermelk met olie toe aan de kom met droge ingrediënten en meng door elkaar. Roer niet te lang, maar tot alles juist gemengd is.
Voeg de pistachepasta of de pistachenoten toe en meng kort door het beslag. TIP: pistachepasta kan vrij hard worden in het potje, verbrokkel hem in dat geval in stukjes. De pistachepasta moet niet egaal gemengd zijn door het beslag, er mag af en toe een 'swirl' in zitten.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak ze 25 tot 40 min. op 180°C (tot ze binnenin droog zijn) (afhankelijk van jouw oven, check af en toe dat ze niet aanbranden).
Geniet van deze zalige treat!
Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.
Comments