top of page
Zoeken

Klassieke vegan pannenkoeken

Ik heb lang getest voor een goed receptje voor klassieke vegan pannenkoeken. Ik wou namelijk enkel het béste receptje in ons boek: Vegan Klassiekers. Dat receptje deel ik nu ook hier.


Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!



Hoe maak je vegan pannenkoeken?


Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken):

  • 150 g witte bloem

  • 3 el witte suiker (naar smaak en afhankelijk van de topping)

  • snuifje zout

  • 1 tl vanille(-extract)

  • 600 ml plantaardige melk

  • 50 g kikkererwtenmeel

  • plantaardige boter om in te bakken

  • toppings naar keuze (mijn all-time favoriet zie je overduidelijk op mijn foto #nonspon)

Bereiding:

Mix alle ingrediënten (buiten de boter!) in een blender/foodprocessor/met staafmixer tot een egaal beslag zonder klontertjes.


Smelt telkens een beetje boter in de pan, voeg beslag toe en laat bakken tot de bovenkant droog is. Draai om. Herhaal voor alle pannenkoeken.


Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.




Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page