Dit recept is gebaseerd op een herinnering aan een heel leuke traditionele Osteria in Firenze, waar we belandden na een tip van een Italiaanse vrouw die we leerden kennen op de trein. We hadden daar een heerlijke lunch dus creëerde ik thuis een gelijkaardig recept, maar dan vegan! P.S. gnocchi spreek je uit als 'njokki' (niet 'gnotsjie').
Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!
Ingrediënten (2 porties):
400 g gnocchi
2 el olijfolie
90 g vegan blauwe kaas (bijv. van Nutty (verkrijgbaar bij Knol&Kool Gent), Jay & Joy (verkrijgbaar bij Bioplanet), The Vegan Butcher's Choice (Brussel)) (niet gesponsord)
1/2 peer
1 grote prei
100 ml droge witte wijn
100 ml water
1 el witte bloem
versgemalen zwarte peper
zout
rucola/kiemgroenten/scheutjes voor de afwerking
Bereiding (30 min.):
Schil de peer en snij in kleine blokjes. Maak de prei schoon, snij de bovenste harde bladeren eraf en snij in halve ringetjes van ongeveer 0,5 cm dik. Was grondig.
Verhit 1/2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes peer toe aan de pan als ze heel heet is. Schroei de blokjes zodat ze bruinen aan de zijden. Verplaats naar een bord en zet opzij.
Verhit 1/2 el olijfolie in dezelfde pan op matig vuur. Stoof de prei aan in ongeveer 10 minuten en kruid met peper en zout. Verdeel de bloem over de prei en blus met de witte wijn. Laat een vijftal minuten uitkoken op matig-hoog vuur. Voeg dan het water toe. Meng goed door elkaar. Kook intussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking (indien nog niet gegaard).
Verhit in een andere koekenpan 1 el olijfolie op matig-hoog vuur. Voeg de gnocchi toe aan de pan en laat aan beide kanten mooi bruin bakken. Het korstje is het lekkerste.
Snij de vegan blauwe kaas in kleine blokjes. Serveer de gebakken gnocchi met de prei, wat rucola/kiemgroenten/scheutjes, de blokjes peer en de blokjes blauwe kaas.
Liefs, Lisa
Volg me op Instagram en Facebook voor meer kooktips & Hearty Vegan Food. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me met @nom.eat en dan kan ik mee volgen.
コメント