Deze knolseldershoarma is zo lekker en staat in minder dan 20 minuten op tafel: vers, overheerlijk en gezond. Perfect voor op een drukke weekavond of als snelle lunch. Ook ideaal om een restje knolselder in te verwerken, want geef toe, een hele knolselder is toch altijd te veel, niet waar? Heb je knolselder van dit recept over maak er dan knolselderpuree mee, een soepje, of verwerk het rauw of geroosterd in een salade.
Hoe maak je knolselder shoarma?
Ingrediënten (voor 4 pita’s/wraps):
1/2 kleine knolselder, geschild (ongeveer 200 g)
2 el olijfolie
1/2 tl lookpoeder/lookgranulaat
1/2 tl uipoeder
1/4 tl gerookt paprikapoeder
1 tl zoet paprikapoeder
snuifje chipotlepoeder (of cayenne/chili)
3 teentjes knoflook
4 el vegan mayonaise
1,5 tl ras-el-hanout (of mix komijn, koriander, gember, kaneel…)
rauwkost (bv. sla, rode kool, wortel, ui…) en brood (bv. pita, wrap…) naar keuze om te serveren
Bereiding (15 min.)
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snij de knolselder in kleine dunne plakjes met een mandoline. Kan ook met een koksmes, maar dan is het iets moeilijker om ze allemaal even dun te maken.
Leg de plakjes knolselder op de bakplaat en verdeel er de olijfolie en alle kruiden over. Meng het geheel goed door elkaar met je handen: masseer de olie en kruiden als het ware in de knolselder.
Verdeel de knolselder over de bakplaat, zorg dat de plakjes elkaar niet bedekken. Leg de teentjes knoflook (met schil) aan de zijkant bij op de bakplaat zodat ze kunnen poffen in de oven.
Bak de knolseldershoarma en de knoflook 10 tot 15 minuten op 200°C, tot de knolselder lichtgebruind en gaar is.
Haal de pel van de look en pers tot een pasta. Meng in een kommetje samen met de vegan mayo. Dit is de looksaus.
Serveer de knolseldershoarma met verse looksaus en rauwkost naar keuze in een pita of wrap.
Laat me zeker weten wat je van dit makkelijke recept vindt!
Liefs,
Lisa
Wil je meer tips over vegan eten en fairtrade fashion? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.
Comments