Op mijn Instagram vroeg ik begin januari (2025) welke recepten mijn volgers graag wilden van mij. Simpele recepten kwam daar als grote winnaar uit, dus ik probeer daarop te focussen. Starten doe ik alvast met een heel makkelijk recept voor een van de lekkerste veggieburgers die ik al at: de boekoeloekoeburger. Deze maak je met boekoeloekoemix*: een mix van specerijen en volkoren granen (die dus ook lang bewaarbaar is) waaraan je ei, kaas en sjalot toevoegt. Heel makkelijk en geloof me als ik zeg dat deze burgers echt superlekker zijn. Moet je eens proberen. Het volledige recept vind je via onderstaande knop. Hier vind je ook een receptvideo.
Hoe maak je deze lekkere veggie burger?
Ingrediënten
1 zakje boekoeloekoemix voor 4 burgers
2 bio eitjes
80 g geraspte kaas
150 g ongezoete havermelk
1 fijngesnipperd sjalotje
Bereiding (5 min. + 30 min. opstijven + 10 min. bakken)
Kluts in een mengkom de eitjes. Voeg de havermelk en olie toe en meng kort. Voeg de kaas en boekoeloekoemix toe en meng goed door elkaar. Voeg tot slot het fijngesnipperd sjalotje toe en meng nog eens goed.
Laat het deeg 30 min. opstijven in de koelkast.
Vorm er dan 4 burgers van en bak ze aan beide kanten goudbruin in een klein beetje olie in de pan op middelhoog vuur.
*ik kreeg een tijd geleden enkele zakjes van deze mix gratis van boekoeloekoe om recepten mee te testen. Een samenwerking op mijn eigen vraag omdat ik het zo lekker vond en fan was. Je kan de mix bestellen in glutenvrije of niet-glutenvrije versie op de website van @boekoeloekoeburger.
Laat het smaken! Lisa
Comments