top of page
Nom Eat
Zoeken

Bananenpudding met cacaoroom (vegan)

Ik hou van de klassieke banaan-chocolade combo, dus dit dessert is pure comfort in een glaasje voor mij. Bonus: het is supermakkelijk te maken.


Ingrediënten


Voor de pudding:

  • 750 g melk

  • 50 g puddingpoeder (of gebruik maïszetmeel + wat vanille-extract)

  • 20 g bananenpoeder (bv. van KoRo - ik kreeg het mijne i.k.v. een samenwerking met hen. Krijg 5% korting op de hele website met de code NOM.EAT)

  • 40 g kristalsuiker


Voor de cacaoroom:

  • 125 g opklopbare vegan room (bv. Alpro whipping)

  • 10 g bloemsuiker

  • 10 g cacaopoeder


Voor de afwerking:

  • extra cacaopoeder of chocoladeschilfers


Bereiding (voor 5 à 6 potjes) (duur: ongeveer 15 min. + min. 1 uur opstijven in de koelkast)


  1. Start met het maken van de pudding. Doe 1/4e van de melk in een maatbeker of kommetje en meng daar het puddingpoeder en het bananenpoeder door tot het volledig is opgelost. Zet opzij.

  2. Doe de rest van de melk in een steelpan of kookpot en meng daar de suiker door. Breng rustig aan de kook.

  3. Voeg zodra de melk kookt het melk-puddingpoeder-banaanmengesel toe en blijf goed roeren tot het geheel is ingedikt, het mag kort terug doorkoken (bellen die naar boven komen).

  4. Haal van het vuur en verdeel over kommetjes of dessertglaasjes. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

  5. Maak intussen de cacaoroom door alle ingrediënten in een lange maatbeker te doen en op te kloppen met een elektrische klopper tot het stijve pieken vormt. Bewaar ook in de koelkast totdat je het gaat serveren.

  6. Verdeel de cacaoroom over de bananenpudding en werk af met nog wat cacao of chocoladeschilfers vlak voor het serveren.


Smakelijk!

Lisa



Comments


bottom of page