Appelringpancakes (of beignets), maar dan vegan. Zo zo zoooo lekker!
Laat het smaken & laat me zeker weten als je dit gerechtje maakt: deel een foto op social media en tag me met @nom.eat, dat is superleuk om te zien!
Ingrediënten (voor 2 personen):
100 g zelfrijzend tarwebloem
5 g (ongeveer 1/2 el) maïzena (maïszetmeel)
1/2 tl zout
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl kaneel of koekkruiden
1 el suiker (of agave, ahornsiroop of honing als je wil)
1 tl vanille (ik gebruik vanillepasta)
130 ml plantaardige melk
2 appels
optioneel: vegan boter of olie om in te bakken (als je de nog lekkerdere, minder gezonde versie wil maken) (ik maakte de mijne vetvrij en dat lukt perfect in een anti-aanbakpan)
poedersuiker (of toppings naar keuze)
Bereiding:
Doe alle ingrediënten buiten de appel (!) in een blender of foodprocessor en mix tot een egaal beslag.
Schil intussen de appels en verwijder het klokhuis. Zorg er wel voor dat de appels heel blijven (anders kan je er geen ringen van snijden). Snijd de appels in ringen van ongeveer 1,5 cm dik.
Verwarm een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Zodra de pan leeg is haal je de appelringen door het beslag en leg ze in de pan. Zorg ervoor dat er geen beslag het gaatje opvult, maar dat je een ‘donutvorm’ behoudt. Zo krijg je mooiere ringen, maar het is ook belangrijk voor het recept: het deeg vanbinnen in de ring zal anders niet voldoende garen. Je hebt geen vetstof nodig (enkel als je een pan zonder anti-aanbaklaag gebruikt).
Bak de appelringen aan beide kanten lichtbruin. Serveer met een beetje poedersuiker (of toppings naar keuze). Smakelijk!
Wil je meer hearty vegan recipes & kooktips? Volg me op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogposts. Maak je een van mijn recepten? Ik ben superbenieuwd wat je ervan vond, tag me op Instagram met @nom.eat en op Facebook met @nomeatblog en dan kan ik mee volgen.
Comments